Aloe vera și utilizările ei multiple

Aloe vera și utilizările ei multiple

Fiecare persoană în parte a folosit cel puțîn o singură dată, în viața sa, produse atât cosmetice cât și de uz propriu. Popularitatea acestei plante a crescut promițător in ultimii ani!

Începuturile plantei Aloe Vera

După spusele specialiștilor, planta Aloe Vera a fost descoperită la începutul secolului I, în nordul Africii. Aceasta fost folosită inițial in folosită în Fitoterapie. Fitoterapia reprezintă o terapie în care oamenii erau tratați prin metode naturiste, dar în fucție de fiecare persoană în parte. A nu se confunda cu Terapia Naturistă, care utilizează plantele în funcție de afecțiunea pe care o are pacientul.

Ca o confirmare a acestei perioade de timp, în noul testament a fost menționată de către Ioan în capitolul 19, versetul 39 „Și a venit și Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă și aloe”.

Utilitățile Aloe Vera

Dea lungul timpului, pe lângă utilizarea în diverse terapii medicinale, oamenii au descoperit și alte utilități interesante pentru această plantă. Am pregătit o mică listă care suntem siguri ca vă va stârnii curiozitatea:

Produse cosmetice

De la creme, la uleiuri, produsele cosmetice pe baza de aloe vera încep să devină din ce în ce mai populare printre reprezentantele sexului frumos. Beneficiile acestei plante aduc un mare plus în special pentru ingrijirea pielii și a tenului.

Scopuri medicinale

Gelul transparent din interiorul frunzelor este folosit pentru iritații, tăieturi, arsuri și răni minore ale pielii. Iar fierturile și sucul sunt bune pentru stomac dacă suferi de gastrită, balonare sau chiar ulcer.

Decorațiuni

Această plantă, ce are aspect asemănător cu al unui cactus, a devenit un obiect decorativ aproape în orice casă. Soiurile diverse și țepii inofensivi ai acesteia îi oferă un aspect inedit pentru împătimiții de decorațiuni interioare.

Comestibile

Cel mai popular produs comestibil este sucul de aloe vera. Acesta este des consumat din cauza gustului dar și a valorilor nutritive pe care le are. Există și un soi special de plantă care poate fi consumat fără să fie nevoie de preparare. Poate fii consumat și fiert, aceasta fiind bun pentru stomac dacă suferi de gastrită, balonare sau chiar ulcer.

Sperăm că informațiile furnizate de noi vă sunt utile și dacă doriți să fiți la curent cu cele mai bune oferte de pe piață, nu ezitați să ne contactați!