Ce este CLC de pe factura de gaz?

Ce este CLC de pe factura de gaz?

Ce conține factura de gaz, cum descifrăm CLC -ul , codurile de bare?

Legătura legală dintre consumatorul de gaze și furnizorul de gaze este contractul de furnizare. Cu toate acestea, consumatorul vede factura la gaz drept motiv pentru care îl leagă de furnizorul de gaze. În lumina acestui punct de vedere, am clarificat acest aspect.

Legile privind piata gazelor naturale si reglementarile privind furnizarea de gaze naturale catre clientii finali fara legi stabilesc principiile generale de facturare, modul de determinare a cantitatii de gaze naturale consumate intr-o perioada de facturare, perioada de facturare, modalitatile de plata, emiterea facturii , metode de transmitere și plată și multe alte informații de interes pentru clienți.

Chiar dacă nu există o metodă unică pentru facturile curente de gaz, acestea se vor extinde la două pagini. Prima pagină conține elemente specifice de consum, CLC, preț, valoare și durată, iar a doua pagină conține metode de plată, conturi și altele legate de gaz. piețele informaționale.

Componenta facturii de gaze:

  1. Codul de bare si suma curenta a facturii sunt inscrise in partea de sus a facturii, permitand clientilor sa plateasca prin banca sau sistemul PrePay.Numai suma curenta a facturii, nu toate datoriile inregistrate de client si furnizor (factura). înainte de factura sau Penalitati pentru facturi neachitate in termenul specificat-termenul indicat pe factura).
  2. Codul de bare și soldul total (toate datoriile pe care clientul trebuie să le plătească furnizorului sunt înscrise în partea din stânga jos a facturii, permițând clientului să plătească toate datoriile clientului către furnizor prin intermediul băncii sau al sistemului PrePay (factura curentă, factura anterioară sau nu în termenul stabilit) Amenzi plătite în cadrul facturii).
  3. Adresa poștală este adresa la care se trimite factura.Dacă este solicitată de client, aceasta poate fi diferită de adresa locului de consum (de exemplu, dacă clientul are mai multe proprietăți). Este important să verificați dacă datele de pe factură sunt în concordanță cu datele specifice locației de consum. Adresa locului de consum este inscrisa in mijlocul facturii.
  4. CLC :Locul de consum este caracterizat de un tabel de coduri ale locului de consum și contoare situate în locul de consum.

 

Pozitia unde se afla CLC pe facturi

    CLC conține caractere de tip alfanumeric și este structurat pe două câmpuri, astfel:

a) un prim câmp format din caractere de tip litere, care reprezintă codul de identificare al operatorului stabilit și publicat de ANRE, prevăzut la alin. (2);

b) un câmp format din caractere de tip litere și/sau cifre, care reprezintă codul unic aferent locului de consum.

CLC -ul este foarte important astfel : asigurați-vă că verificați lista de pe contorul de energie electrică a locului de consum și lista de pe factură. Aceste două dosare trebuie să fie aceleași pentru a evita plata vecinilor pentru consumul de gaz.

Alte informatii utile de pe factura:

  1. Numărul contractului și codul abonatului sunt, de asemenea, elemente care definesc relația dintre client și furnizor. Liberalizarea pieței și/sau modificările furnizorilor trebuie să urmărească aceste elemente de identificare, astfel încât clienții să poată urmări elementele negociate cu furnizorii (prețuri, termene de plată, penalități percepute etc.)
  2. Categoria de consum, care reprezintă separarea regulată a ANRE în 6 grupe omogene, aplică același tarif de distribuție și același preț (atâta timp cât prețul este reglementat).
  3. Vechiul index și noul index înscris pe factură permit clienților să verifice dacă volumul de gaz înscris pe factură este în concordanță cu volumul real prin compararea cu indicele contorului (citit de client). Dacă ați citit indexul introdus sau furnizorul îl estimează, asigurați-vă că urmați factura.
  4. Determinarea energiei consumate de client se face prin înmulțirea cantității de gaz natural (diferența dintre indicele vechi și indicele contorului nou determinată ca perioadă de facturare) și puterea termică mare, care este înscrisă pe factură și poate fi verificat site-ul web al operatorului. Pentru a plăti o factură printr-o bancă (fără cod de bare) necesită cunoașterea contului furnizorului, numărul facturii și codul de plată, toate acestea fiind scrise în partea dreaptă a facturii.
  5. Modul în care clientul solicită informații și depune o reclamație este afișat pe spatele facturii, indicând adresa de e-mail, adresa poștală sau numărul de telefon la care poate fi contactat furnizorul. De reținut că pe factură există numere de telefon pentru tarifele normale și numere de telefon gratuite. În plus, pentru situații de urgență (scurgeri de gaze, accidente etc.), există numere de telefon pentru apeluri regulate și apeluri gratuite.

Pentru a înțelege ma bine datele de pe facturi , va ajutăm să descifrați misterul prin a va explică care sunt informațiile necesare de stiut de pe factura de energie , conversia CLC în POD , pe cele mai bune oferte!

Dacă vreți să știți cum vă puteți schimba furnizorul de Energie Electrică si Gaz, ONLINE, aveți mai multe detalii aici! Ne găsiți atât aici pe site cât și pe Facebook!

Speram ca aceste informatii v-au fost utile si pentru a afla cele mai bune oferte in materie de Energie Electrica si Gaz, nu ezitati sa ne contactati!

Afla cele mai noi infromatii despre Energie si Gaz !

Contact Form Energie - Gaz G