Care este cel mai potrivit preț la energie electrică?

Care este cel mai potrivit preț la energie electrică?

De unde știi care este cel mai potrivit preț la energie pentru tine?

De la paginile ziarelor noastre până la reclame pentru site-uri web de comparare a prețurilor, auzim adesea că am putea plăti mai puțin pentru facturile gospodăriei noastre – inclusiv energie – dacă doar am căuta furnizorul și tariful potrivit.

Cu peste 50 de furnizori de energie și o serie de tarife din care să alegeți, alegerea tarifului potrivit poate fi dificilă, ca să nu mai vorbim de decodarea jargonului industriei.

De aceea, am adunat șase întrebări cheie pentru a vă ajuta să alegeți cel mai potrivit pentru dvs. preț la energie .

Vrei energie regenerabilă?

Înscrierea la un tarif pentru energie regenerabilă nu reduce doar amprenta personală de carbon, ci încurajează furnizorii să continue tranziția de la combustibilii fosili.

Preț fix sau variabil?

Acel preț la energie determină ce preț plătiți pentru o „unitate” (kilowați oră sau kWh) de electricitate sau gaz.

Tarifele cu preț fix garantează prețul unitar pentru o anumită perioadă de timp, de obicei un an sau doi, în timp ce tarifele variabile înseamnă că prețul unitar se poate modifica pe măsură ce piața se mișcă.

Mulți oameni aleg tarife fixe, deoarece oferă o liniște suplimentară.

Pretul poate fi variabil sau fix, in functie de prevederile contractului de furnizare semnat. Mai multe am discutat în articolul anterior. Vezi aici…

Plănuiți să vă mutați sau vă așteptați la o schimbare a circumstanțelor?

Unele tarife cu termen fix au o taxă de reziliere anticipată sau de ieșire, pe care vi se va percepe dacă doriți să vă mutați la un alt furnizor înainte de încheierea contractului. Unii furnizori  nu percep taxa daca pur si simplu treci la alt tarif pe care il ofera, si renunta la taxa daca te muti. Dacă intenționați să vă mutați acasă sau credeți că ar putea avea nevoie, merită să verificați acest lucru, deoarece este logic să evitați contractele care vă țin blocat cu taxe.

Când îți folosești cea mai mare parte a puterii?

Dacă folosiți multă energie electrică în orele de vârf – poate prin încălzitoare de noapte sau încărcarea vehiculelor electrice  există tarife care vă percep o rată mai mică pe preț la energie în afara vârfului și o rată mai mare pentru energia electrică utilizată în orele de vârf.

Cum doriți să plătiți?

S-ar putea să vă placă comoditatea plății prin debit direct, online sau printr-o aplicație mobilă, sau să preferați metoda tradițională de plată cu numerar, cec sau card la bancă sau la un oficiu poștal. Merită să verificați ce mijloace de plată oferă un anumit furnizor dacă acest lucru este important pentru dvs. și dacă oferă vreo reducere pentru anumite metode de plată.

Există acel extra pe care îl cauți?

Acel preț la energie include suplimente care ar putea funcționa pentru nevoile casnice . Dacă dețineți sau închiriați un vehicul electric și îl încărcați acasă, poate merita să selectați un tarif special conceput pentru șoferii de vehicule electrice, dintre care unii oferă un credit anual care acoperă un anumit număr de mile.

Există mulți factori de care trebuie să luați în considerare atunci când alegeți furnizorul și tariful potrivit pentru nevoile dvs., așa că merită să investiți puțin timp în a-l selecta pe cel potrivit pentru dvs. Unul foarte important ce determină acest preț la energie foarte mult este alegerea furnizorului potrivit pentru dumneavoastră. Dacă ești încă reticent în legătură cu schimbarea furnizorului avem un articol ce sperăm să te lămurească .

Din fericire, pe CELE MAI BUNE OFERTE, puteți găsi oameni ce vă stau la dispoziție,pentru orice informație , doar la un formular distanță, astfel încât să puteți face cea mai bună alegere.