Cele 5 tipuri de ceai existente

Cele 5 tipuri de ceai existente

Cea mai populară băutură, după apă, la nivel mondial este ceaiul. Când spunem ceai facem referire doar la produsul finit rezultat din infuzarea frunzelor de Camellia Sinesis. Această plantă originară din China produce câteva tipuri de ceai, diferența dintre ele o face modul de procesare (verde, alb, negru, oolong,rosu).

Tipurile principale de ceai

1.Verde

Numele ceaiului provine de la faptul că frunzele își păstrează nuanță de verde atunci când sunt preparate termic, iar motivul pentru care frunzele de ceai rămân verzi este că în timpul prelucrării acestea nu oxidează. Prin urmare, ceaiul verde își păstrează proprietățile antioxidante benefice pentru sănătatea organismului.

2.Alb

Ceaiul alb este obținut din muguri albi și frunze selecționate, aburite și uscate cu atenție și provine din Camellia Sinensis. Se culeg doar frunzele tinere, acoperite cu un praf argintiu care devine alb după uscare, fapt care i-a conferit și numele ceaiului: „ceai alb”.

3.Negru

Descoperit și utilizat inițial în China în urmă cu peste 5.000 de ani, ceaiul negru se obține, la fel că ceaiurile verde și oolong, din frunzele și tulpinile arborelui de ceai Camellia sinesis. Diferențele dintre cele 3 tipuri de ceai constau în procesarea acestora și proprietățile pe care le au. Specialiștii recomandă dozarea responsabilă a ceaiului negru și consumul zilnic în limita de cel mult 5-6 cești pe zi.

4.Oolong

Mai este numit și Wulong sau ceai bleu-verde. Este un ceai semi-fermentat. Mai parfumate, mai dulci, mai puțîn bogate în teină decât ceaiurile verzi, ceaiurile oolong sunt foarte apreciate.

Se spune că ceaiul oolong este cea mai bună metodă de a combate efectele îmbătrânirii tenului. Acest tip de ceai aromat și parfumat, este cunoscut în mod special pentru acțiunile asupra metabolismului, pentru efectul antioxidant, energizant, și de împiedicare a apariției și dezvoltării unor afecțiuni.

5.Roșu

Rooibos sau ceaiul roșu este un ceai natural, fără cofeină, bogat în antioxidanți, care ocupă un loc foarte important între celelalte ceaiuri. Provine de la un arbust care crește doar în Africa de Sud și are frunze verzi, lucioase, care devin roșii după procesare. Denumirea „rooibos” înseamnă „tufiș roșu”, însă nu trebuie confundat cu ceaiul de Hibiscus.

Pentru mai multe detalii despre cele mai bune oferte de pe piata, nu ezitati sa ne contactati!