Cele mai bune tactici de vanzare

Cele mai bune tactici de vanzare

Dezvoltarea unui program puternic de vânzări este cel mai critic aspect al oricărei afaceri. Fără strategii eficiente de vânzare, companiile nu vor putea concura și crește. Profesioniștii în vânzări trebuie să învețe cum să implementeze tactici de vânzare dovedite care funcționează. Aceste tipuri de tactici de vânzare fac mai mult decât să le ajute să închidă vânzările individuale; acestea ajută la generarea de perspective suplimentare pentru vânzările viitoare.

Astăzi va prezentăm 7 bune practici de urmat în vânzări:

1. Fiți persistenți cu clienții potențiali și dezvoltați obiceiul de a urmări fiecare client

Conform celor mai recente cercetări de vânzări, 80% din tranzacțiile de vânzare necesită 5 interacțiuni după primul contact cu un client. Mulți agenți de vânzări sunt preocupați în primul rând de vânzările imediate. Dacă nu primesc vânzarea la prima întâlnire, renunță în tăcere și își continuă vânătoarea pentru următoarea vânzare imediată. Cu toate acestea, profesioniștii pricepuți în vânzări înțeleg că trebuie să întrețină oportunități viabile până când se ia o acțiune. Acești profesioniști în vânzări „rock star” trimit e-mailuri, poștă directă, fac apeluri telefonice sau trimit broșuri clienților la intervale de timp desemnate. Prin acțiunea aceasta, clienții tăi se vor gândi la tine atunci când este timpul să facă următoarele achiziții.

2. Rezolvați problemele clienților dvs

Afacerile de succes prosperă în industrii competitive, deoarece oferă soluții pentru a satisface nevoile clienților lor. Există mulți profesioniști în vânzări care nu înțeleg pe deplin rolurile lor în tranzacție. Luați în considerare acest fapt. Până la 70% dintre clienții potențiali vă contactează pentru a le rezolva problemele. Când clienții vă contactează echipa de vânzări, profesioniștii în vânzări trebuie să le poată demonstra cum își pot rezolva rapid și ușor problemele.

3. Dezvoltă abilitatea de a asculta activ clienții

Clienții au acces la pagini de informații de pe internet. În multe cazuri, acestea pot fi la fel de informate ca echipa dvs. de vânzări. Când profesioniștii în vânzări interacționează cu clienți cunoscuți, ar putea fi tentați să vorbească constant pentru a le arăta că sunt calificați. Este important să le reamintiți vânzătorilor că nu ar trebui să intre niciodată într-o luptă de putere de cunoaștere cu clienții. Profesioniștii în vânzări ar trebui să asculte întotdeauna mai mult decât vorbesc. Simpla ascultare a răspunsurilor clienților poate fi una dintre cele mai eficiente tactici de vânzare din arsenalul echipei tale. Ar trebui să pună întrebări care să analizeze procesele de gândire ale clienților lor și să ia în considerare cu atenție răspunsurile. Scopul este de a face clienții să se simtă ca și cum ar fi respectați pe tot parcursul procesului de vânzare.

4. Folosiți termeni politicoși atunci când discutați despre competiție

Echipa dvs. de vânzări trebuie să se străduiască întotdeauna să se prezinte într-o lumină pozitivă și să folosească un limbaj profesional. Nu există nimic care să țipe neprofesionist, cum ar fi utilizarea termenilor disprețioși pentru a discuta alte persoane sau companii. Deși clienții pot participa la conversația negativă, vorbirea proastă a oricărei persoane sau companii nu este niciodată o tactică bună de vânzare. Dacă un concurent nu are o reputație bună, membrii echipei dvs. de vânzări ar trebui să rămână neutri.

5. Respectați termene stricte cu clienții dvs

Profesioniștii în vânzări trebuie să creeze un sentiment de urgență cu clienții, altfel ofertele vor dura mult mai mult decât este necesar. Modificarea termenelor în funcție de capriciile fiecărui client îi face pe profesioniștii din vânzări să își piardă credibilitatea. Vechiul zical, unde există o voință, există o cale, se aplică aici. Dacă clienții doresc să respecte obligațiile unei tranzacții până la termenul limită, vor găsi cu siguranță o modalitate de a realiza acest lucru.

6. Dezvoltă relații cu clienții tăi

Fără relații cu clienții, se poate părea că te afli mereu în cercul vicios al încercării de a „înregistra” noi afaceri. Clienții dvs. anteriori pot fi o sursă excelentă de noi tranzacții pentru anii următori. Când tranzacția dvs. inițială este finalizată, nu trebuie să încheiați relația în acel moment. Găsiți modalități creative de a păstra contactul cu clienții dvs. chiar și după ce ați încheiat afacerea.

7. Identificați nevoile clienților dvs. și satisfaceți-le

Profesioniștii în vânzări nu ar trebui să piardă din vedere că singurul scop al tranzacției de vânzare este de a ajuta clienții. Deoarece tranzacțiile sunt strâns asociate cu banii, este ușor să pierdem din vedere acest fapt. Creați o listă de întrebări pe care le puteți utiliza pentru a identifica exact ceea ce are nevoie clientul din tranzacție. Aceste întrebări vă vor permite să economisiți timp cu clienții și să ajungeți la miezul problemei. Odată ce clienții cred că le înțelegeți situația dificilă, vor lucra cu dvs. pentru a-și satisface nevoile.

Pentru mai multe informatii utile, nu ezitati sa ne contactati !