Cum îți alegi prima mașină?

Cum îți alegi prima mașină?

Dacă sunteți nou în ceea ce privește cumpărarea unei mașini sau nu ați făcut o achiziție de mulți ani, poate fi greu să știți de unde să începeți. Cum găsești mașina care se va potrivi exact nevoilor tale pentru anii următori? Este nevoie doar de puțină cercetare și planificare. Când știți ce tip de mașină doriți, puteți decide dacă doriți să cumpărați o mașină nouă, să închiriați o mașină sau să cumpărați o mașină second-hand.

1. Gândește-te la nevoile tale  

 „Mașina potrivită” depinde de cine ești și de ce te aștepți de la o mașină. Unora dintre noi ne place sa aratam cine suntem cu mașinile noastre („Sunt bogat și șold” sau „Sunt iubitor de pământ și retro”). Unora le place să meargă la drumeții pline de spirit în weekend-uri („Dă-mi mai multă putere și un motor puternic”). În aceste cazuri, caracterul practic tinde să se așeze pe spatele modului în care mașina te face să te simți. Aici sunt câteva întrebari pe care trebuie sa ți le pui înainte să faci o achiziție:

  • Câți pasageri trebuie să transporți?
  • Pe ce tip de șosea circuli cel mai mult (Autostradă, Națională sau drumuri de țară)
  • Aveți o navetă lungă și, din această cauză, este importantă economia de combustibil pentru dvs.?

2. Setează-ți bugetul

Cu excepția cazului în care plătiți cash pentru mașina dvs., va trebui să vă gândiți la finanțarea achiziției sau leasingului. Cât de mult vă puteți permite să alocați în fiecare lună pentru o plata cu mașinii? Regula generală este că plata lunară pentru mașina nouă nu trebuie să depășească 15% din venitul lunar. O mașină uzată va fi mai puțin costisitoare, dar ar trebui să se aplice aceeași regulă. Dacă doriți să închiriați, vizați o plată lunară care este mai mică de 10% din salariul. De asemenea, veți dori să luați în calcul încă 7% din venitul dvs. lunar pentru a acoperi costurile cu combustibilul și asigurările. Cunoașterea bugetului dvs. în prealabil vă va ajuta la negocierea următoarei mașini.

3. Vrei cash sau leasing?

Închirierea și cumpărarea, fiecare dintre ele au argumente pro și contra și modul în care vă simțiți în legătură cu acestea vă poate ajuta să vă ghidați decizia pe care să o urmați.

De exemplu, un contract de leasing necesită bani puțini sau deloc și oferă plăți lunare mai mici. Dar când contractul de închiriere se încheie, nu aveți mașină și va trebui să mergeți din nou la cumpărături. Pe de altă parte, cumpărarea unei mașini este mai scumpă inițial, iar plățile lunare sunt mai mari. Dar când veți achita împrumutul, veți deține o mașină pe care o puteți conduce atât timp cât rulează.

Iată câțiva factori care trebuie luați în considerare atunci când decideți între leasing și cumpărare:

Leasing:

  • Puteți conduce o mașină mai scumpă pentru mai puțini bani.
  • Puteți conduce o mașină nouă cu cea mai recentă tehnologie la fiecare câțiva ani.
  •  Cele mai multe reparații vor fi acoperite de garanția din fabrică.
  • La sfârșitul contractului de închiriere nu există probleme de schimb.

Cash:

  • Aveți mai multă flexibilitate pentru a vinde mașina oricând doriți.
  •  Puteți modifica mașina după gusturile dvs.
  • Cheltuielile cu mașina vor fi mai mici pe termen lung, cu condiția să plătiți mașina și să o păstrați o vreme.

4. Vezi mai multe oferte  

Cu excepția cazului în care există o situație de urgență, comparați prețurile înainte de a cumpăra o mașină. Există o regulă stabilită de fiecare dată când faci cumpărături pentru o mașină: te întâlnești întotdeauna cu cel puțin un dealer de mașini. În acest fel, știi întotdeauna prețul lor cel mai mic, de multe ori spus chiar înainte ca acesta sa plece.

S-ar putea, de asemenea, să aibă sens să explorezi reprezentanțele de mașini din afara orașului.

Sperăm că aceste informații v-au fost utile si nu uitați, pentru a afla cele mai bune oferte din orice domeniu, nu ezitați să ne contactați!