Cum ajungem la facturi mai mici la energie electrică și gaze naturale ?

Cum ajungem la facturi mai mici la energie electrică și gaze naturale ?

Surprinzător sau nu, statul român a decis să ajute România să acorde subvenții la scară largă consumatorilor de energie electrică și gaze naturale.

Dar dacă doriți să reduceți facturile la gaz și electricitate, trebuie să fiți atenți la un singur lucru: prețul gazelor naturale și al energiei electrice va izbucni în 2021, iar dificultatea va începe în sezonul rece.

După creșterea consumului multora dintre noi, valul de creștere a prețurilor care a început vara va continua. Situația este foarte complicată, nu se pune problema restricționării prețurilor la gaze naturale și electricitate, cel puțin nu în România.

În acest caz, guvernul român vă va plăti o parte din factura electrică și gaze naturale

Nu a fost niciodată mai important să fii cu ochii pe contoarele de gaz și electricitate din casa sau ușa ta. Guvernul român vă poate ajuta să plătiți facturile la energie, dar numai la anumite praguri.

Practic se bazează pe premisa că, dacă consumul depășește o anumită valoare, tu ești burghezia și nu mai ai nevoie de subvenții sau alte forme de asistență financiară. Lucrul este simplu, nu este necesară nicio intervenție din partea dvs., nu există formulare complete, nu există documente, alte căi complicate sau costisitoare  și nu există apeluri către nicio autoritate. Este important să nu depășiți pragul stabilit de autoritățile române pentru a vă bucura de facturi mai mici.

În perioada noiembrie 2021 – martie 2022, statul îi va despăgubi în mod direct pe români pentru factura de energie electrică de 21 barni / kWh, cu condiția să nu depășiți 20 kWh pe lună sau 1.000 kW pe întreaga perioadă timp de cinci luni .

Partea bună este că, dacă depășiți acest prag, vă puteți bucura de subvenție, dar numai pentru primii 1000 kWh consumați. După finalizare, veți fi taxat la prețul complet.

În cazul gazelor naturale, reducerea este chiar mai mare, cu 25%. Din nou, nu sunt necesare proceduri. Există o condiție pentru a vizualiza reducerea direct pe factură. Pe parcursul întregii perioade de cinci luni din noiembrie până în martie, consumul dvs. nu trebuie să depășească 960 de metri cubi sau 192 de metri cubi pe lună. Ca un detaliu stupid, pentru gazele naturale, trebuie să acordați mai multă atenție contorului, deoarece vă arată consumul în metri cubi și îl priviți în detaliu pe factură în kilowați-oră

În cele din urmă, dacă doriți să profitați de ajutorul de stat iarna, acordați atenție contorului. Vei câștiga mult.

Dar pentru siguranță completăeste indicat să vă alegeți un furnizor cu preț fix, pentru a evita suprizele neplăcute din facturi.

Dacă vreți să știți cum vă puteți schimba furnizorul de Energie Electrică si Gaz, ONLINE, aveți mai multe detalii aici! Ne găsiți atât aici pe site cât și pe Facebook!

Speram ca aceste informatii v-au fost utile si pentru a afla cele mai bune oferte in materie de Energie Electrica si Gaz, nu ezitati sa ne contactati!

Ne găsiți atât aici pe site cât și pe Facebook!