7 OBICEIURI PENTRU O STABILITATE FINANCIARĂ
Stabilitatea financiară vine din organizare. Așa cum nu funcționează dietele accidentale, mergând la sală o dată pe lună, lăsând deoparte niște bani în fiecare lună fără un plan, de obicei nu te vor duce acolo unde trebuie să fii financiar (sau poate da, dar nu într-un ideal interval de timp). Având obiective disciplinate, indiferent de disciplina care ar putea fi, este esențial pentru bunăstarea financiară pe termen lung.
Ce obiceiu importante trebuie să ne formăm pentru o stabilitate financiară?
1.Examinați-vă planul de cheltuieli
Trebuie să vă concentrați pe consolidarea economiilor și reducerea cheltuielilor. În special în această perioadă în care nu putem călători și cheltuielile sunt în general scăzute, acum este momentul perfect pentru a vă revizui bugetul pentru a confirma că locuiți în limita posibilităților dvs. și a economisi suficienți bani pentru a vă atinge obiectivele pe termen lung. După ce aveți o hartă a costurilor generale (chirie, facturi, asigurare), puteți vedea cu cât ați mai rămas pentru economisire și cheltuieli. Cu cât sunteți mai conștienți de unde provin banii dvs. și încotro se îndreaptă, cu atât va fi mai bună starea dumneavoastră prin stabilitate financiară.
2.Înțelegeți unde se duc banii
Majoritatea oamenilor sunt conștienți de cheltuielile lor mari , dar nu știu cum se adună semnificativ costurile zilnice mai mici în cursul lunii. Ar trebui să înțelegeți pe ce cheltuiți bani și de unde obțineți venitul. Există câteva aplicații de bugetare bune pe piață care leagă conturile dvs. bancare și cardurile de credit. Aceasta monitorizează intrările și ieșirile și vă rezumă poziția netă (precum și vă permite să stabiliți obiective bugetare). Veți fi surprinși să vedeți cât de mult se cheltuie pe articolele „mici” – ceea ce vă va ajuta apoi să reduceți cheltuielile inutile.
3.Protejați și eventual să vă înghețați creditul
Evitați cardurile de credit precum covidul, dacă nu dețineți controlul asupra finanțelor. Acestea sunt excelente pentru ușurința utilizării (și pentru punctele de circulație frecventă), dar nu sunt grozave atunci când primiți taxele dobânzii uzurale dacă nu plătiți contul lunar integral.
4.Permiteți-vă ocazional să vă răsfățați
Așa cum este dificil să mențineți o dietă foarte strictă pe termen lung, același lucru este valabil și pentru economisire. Trebuie să vă înțelegeți personalitatea și relația cu banii înainte de a vă stabili un obiectiv. Dacă îți place să te distrugi, nu-ți fixa obiective nerealiste de a nu cumpăra articole dacă știi că nu te vei ține de ea.
5.Să aveți mai multe conturi de economii (compensare)
Acesta este un mod excelent de bugetare pentru o stabilitate și siguranță financiară. Atâta timp cât creditorul nu vă taxează pentru aceste conturi suplimentare (sau nu pierdeți dobânzile dacă conturile sunt împărțite), acest lucru poate fi foarte util.
6.Înțelegeți utilizarea datoriei
Datoria este adesea privită negativ, dar cu rate ale dobânzii la fel de mici, poate fi un instrument eficient pentru a vă crește averea, dacă fondurile sunt investite cu înțelepciune.
7.Cere sfaturi
Există numeroși angajatori care s-au asociat cu companii pentru a-și ajuta angajații să își atingă obiectivele și finanțele. Contactați-i dacă este cazul sau luați legătura cu un consilier de credit / broker ipotecar recomandat și asigurați-vă că cel pe care l-ați ales nu recomandă doar un împrumut, ci vă revizuiește obiectivele și obiectivele pe termen lung. Se deschide într-o fereastră nouă și e nevoie de un mic traseu pentru o stabilitate .
Majoritatea dintre noi știm importanța bunăstării fizice, dar obiceiurile de stabilitate financiară joacă, de asemenea, un rol vital în a-ți trăi cea mai bună viață. De la crearea unui buget echilibrat la economisirea suficientă pentru „anii de aur” ai dvs., având obiceiurile corecte în materie de bani astăzi pune bazele unui viitor financiar solid mâine