Tu ști să îți cumperi o casă? ?
Dacă ești printre multitudinea de oameni care își trăiesc viață în 50 de mp înseamnă că articolul asta este pentru tine! Viața într-un apartament poate fii extrem de incomodă așa că ne-am gândit să vă ajutăm prin câteva sfaturi utile despre ce ar trebui să faceți în momentul în care vreți să vă mutați la casă!
1. Nu lua o decizie din impuls
O mare problema a tuturor persoanelor este că iau foarte multe decizii legate de viață lor din impulsuri de moment. O casă nu este o investiție tocmai mică. Prețul acestoara poate varia între 60.000 euro și 100.000 euro. Ne referim acum la niște prețuri pentru persoanele cu veniturii medii, deoarece valoarea unei case poate trece și peste un milion de euro.
Din cauza acestui impuls, de a scapa din „cușcă”, multe persoane ajung în poziția de îndatorați pe viață și trăiesc doar pentru a-și achita casa. Nu cred că este o poziție în care vrei să ajungi….
2. Analizează bine zona în care vrei să te muți
Zona în care îți vei cumpăra casa este un factor destul de important în ceea ce privește această decizie. Trebuie luate în considerare facilitățile pe care le oferă zona respectivă, cum ar fi: apă, canalizare, gaz sau asfalt. Pe lângă acestea poți să mai fii atent și la vecinii pe care îi ai sau cât de aglomerată este zona (asta în caz că ești o persoană care caută liniște)
3. Discută cu mai mulți constructori
Dacă ți-ai ales zona cu atenție, discuta cu toți constructorii ce au case de vânzare. Este imposibil să existe unul singur pe zonă. Află cât mai multe detalii despre modul cum lucrează, ce materiale folosesc și cât de dedicați sunt în momentul când oferă un cămin pentru cineva. Aceste informații îți pot oferii o siguranță de locul unde, cel mai probabil, îți vei petrece viață.
4. Nu te îndatora prea mult
Nu toți ne permitem să cumpărăm o casă cu bani lichizi, de cele mai multe ori avem nevoie de un credit pentru a face acest pas. Cel mai folosit credit este „Noua casă”, care a fost creat special pentru achiziționarea primei case. Acesta îți oferă posibilitatea să împrumuți până la 110-120 de mii de euro (în funcție de banca) și îți oferă posibilitatea să achiți creditul în maxim 30 de ani.
Dacă nu stii ce să faci când trebuie sa îți iei un credit, citește asta!
Odată ce ai ales variata unui împrumut, este esențial să faci un calcul să vezi dacă gradul de îndatorare nu depășește 75% din venitul tău lunar. Un alt lucru important este și perioada de timp de când ești angajat. Pentru a beneficia de această suma de bani trebuie să inspiri siguranță. Este nevoie să fii angajat și să ai între 3-12 luni vechi pe acel post (diferă de la banca la banca și de valoarea creditului).
Pentru mai multe informații utile, nu ezitați să ne contactați !