Uleiul de masline (lichidul de aur )

Uleiul de masline (lichidul de aur )

Este nelipsit din casa oricarei persoane, dar v-ati intrebat pana acum cand a aparut uleiul de masline ?

Potrivit unor surse externe exista mai multe teorii in ceea ce priveste aparitia maslinului. Cea mai solida este aparitia maslinului in bazinul mediteranian inca din vremea preistorica.

Uleiul de măsline sau „Lichidul de aur” ,dupa cum mai este supranumit, este un ulei vegetal folosit în principal în domeniul culinar, care se extrage din fructele recent recoltate ale măslinului. Este cea mai bogată sursă de grăsimi mononesaturate. Anual, la nivel mondial se produc cateva milioane de tone de ulei de masline. Anul trecut, productia globala a fost de aproximativ 2,800 milioane de tone.

Beneficiile uleiului de masline

Considerat unul dintre cele mai sanatoase uleiuri alimentare, uleiul de masline este recomandat atat intr-un regim de viata sanatos in general, cat si in prevenirea anumitor boli. Facem, mai jos, o trecere in revista a beneficiilor oferite de consumul de ulei de masline: 

  • Efect benefic asupra sanatatii sistemului cardiovascular.
  • Efect antiinflamator datorita continutului de acid oleic.
  • Are un rol important in prevenirea imbolnavirii de Alzheimer datorita continutului de oleocanthal.
  • Ajuta la controlul greutatii si la prevenirea obezitatii
  • Reduce sforaitul 

Cum alegem uleiul de masline calitativ?

Probleme de alegere a uleiului de masline apar atunci cand vorbim despre produse contrafacute, ce contin substante chimice menite sa imite culoarea, gustul si densitatea uleiului de masline, dar care au un pret mult mai mic. Iata cateva moduri prin care te poti asigura ca uleiul de masline pe care intentionezi sa-l cumperi este unul cu adevarat de calitate:

  • Citeste cu atentie eticheta si observa daca pe ea sunt specificate date complete despre producator si modul in care a fost obtinut uleiul.
  • Recipientul in care este comercializat uleiul de masline ar trebui sa fie de sticla inchisa la culoare sau tabla.
  • Termenul de valabilitate al unui produs natural nu poate fi unul foarte ridicat, deci este un indicativ pe care merita sa-l urmaresti atunci cand cauti un ulei de masline superior.

Pentru mai multe detalii despre Cele Mai Bune Oferte de pe piata,nu ezitati sa ne contactati